Bedrijfsgeschiedenis

1957- NITTEL KG is opgericht door Eugenie en Joseph Nittel

Eugenie en Joseph Nittel hebben Nittel KG in Raunheim opgericht in 1957. Met enkele medewerkers is een nieuwe productiemethode voor het sealen van kunststoffen geïntroduceerd, die op dat moment niet bestond in Europa. De vertoning van een collectie handtassen van Mevrouw NITTEL op een beurs in Leipzig heeft voor de beslissende doorslag gezorgd. De handtassen waren uitgevoerd met een gevormde naad en het was deze techniek die de aandacht trok van een ingenieur van Bayer AG. Hij zag de voordelen van rond gevormde naden voor zijn plastic zakken, die tot op dat moment alleen recht waren geseald. Deze rechte manier van sealen had tot die tijd het nadeel dat deze gevoelig was voor scheuren en dat het kostbare restproduct achter bleef in de zak.

1958 – Het product assortiment wordt uitgebreid

In deze periode droeg een sterke economische groei positief bij aan de ontwikkeling van het bedrijf Nittel. In 1963 voegde zoon W.F. Nittel zich bij het management team. Het product assortiment, dat zich hoofdzakelijk op polyethyleen ronde bodem liners voor 200 liter dekselvaten richtte, werd steeds verder uitgebreid naar liners voor andere lading dragers.

1969 – Nittel begint met exporteren

In 1969 begint het bedrijf met exporteren naar het buitenland in samenwerking met de sales vertegenwoordiger Caspar Dick Godefroy uit Nederland. in 1985 bedroeg de export al 20% van de totale omzet. NITTEL was gegroeid naar een bedrijf met 92 werknemers en een jaaromzet van DM 8.000.000. In 1987 trad Cornelius Nittel, de zoon van W. F. Nittel, toe in het bedrijf.

1989 – Expansie van de productie

Als gevolg van de hereniging van Duitsland in 1989, ging het bedrijf op zoek naar een tweede productielocatie in het voormalige Oost-Duitsland. In 1991 werd een trustee aankoop succesvol afgerond in Halle an der Saale. Wat vroeger VEB Germaplast was, werd NITTEL Halle GmbH. Deze overname zorgde voor de invoering van een tweede productiemethode naast de ‘pulse’ lastechniek, namelijk het extreem dieptrekken van polyethyleen platen voor de binnenvoering van vaten en hobbocks. Nittel is nog steeds de enige fabrikant in Duitsland die produceert met behulp van beide methoden.

1997 – Oprichting van Europese vestigingen

In 1997 werd NITTEL UK Ltd. opgericht, als gevolg van de constante groei van de export. Hiermee werden de eerste stappen naar  internationalisering genomen. NITTEL France SARL volgde in het jaar 2000 en in 2003 werd NITTEL B.V. opgericht in Nederland. In 2006 werkten er 120 mensen voor NITTEL. De omzet stond op ongeveer € 13.000.000, waarvan 57% gegenereerd werd door middel van export.  In de toekomst willen we graag bestaande vriendschappen behouden en nieuwe samenwerkingen aan gaan.

2017 – 60 jaar NITTEL

In 2017 vieren we ons 60-jarig bestaan. Er is veel gebeurd in zestig jaar tijd en we kijken met veel plezier uit naar de toekomst. 

Voor de toekomst hopen we om oude vriendschappen te onderhouden en krijgen nieuwe partners

2017 – 60 jaar NITTEL

In 2017 vieren we ons 60-jarig bestaan. Er is veel gebeurd in zestig jaar tijd en we kijken met veel plezier uit naar de toekomst.

2019 – Ringmetall Group

In 2019 heeft Ringmetall Group, Nittel Halle GmbH overgenomen. Meer informatie over de activiteiten van Ringmetall kan gevonden worden op de website: http://ringmetall.de/