Over ons

Producent, service provider en betrouwbare partner

De kwaliteitseisen van onze klanten nemen steeds verder toe, zeker bij leveringen in de voedingsmiddelen- of farmaceutische industrie. De huidige wet- en regelgeving vereist de hoogste veiligheidsnormen voor het vervoer en opslag van goederen, de verpakking beschermt uw waardevolle product en moet daarom betrouwbaar zijn. De constante kwaliteit van onze producten is de doorslaggevende reden dat klanten kiezen voor NITTEL liners.

Dagelijks werken 120 medewerkers aan de consistente kwaliteit van onze producten en tevredenheid van onze klanten. Vanaf het eerste contact tot aan de levering zal ons team de gewenste support bieden. Onze verkoopmedewerkers adviseren u graag bij de keuze voor de juiste liner en zorgen ervoor dat uw bestelling naar wens verloopt.

We hebben ruim 4.000 verschillende type liners ontwikkeld

Onze ervaring, uw voordeel

Door intensief met onze klanten samen te werken hebben wij een assortiment ontwikkeld van ruim 4.000 verschillende liners voor alle type ladingdragers. In de productie hebben we een groot aantal mallen en sealtechnieken beschikbaar. Met deze kennis besparen we veel tijd en geld tijdens de opstart fase van een nieuwe klant.

De verpakkingseisen aan veel verschillende vulproducten zijn bij ons bekend. Ons product aanbod is volledig afgestemd op de gestelde eisen uit de industrie. Mochten er specifieke wensen zijn dan kan altijd gezocht worden naar de juiste oplossing, onze ervaren medewerkers helpen u graag.

Alles uit één fabriek

NITTEL is een wereldwijde leverancier van binnenzakken en produceert liners zowel met sealtechniek als thermo vorming. We kunnen u voorzien van het beste advies over de selectie van de meest geschikte liner.

Bedrijfsgeschiedenis

Toen NITTEL werd opgericht, ruim 60 jaar geleden, bestond het assortiment uit slechts één product, onze Ronde bodem liner voor stalen dekselvaten. Voor meer informatie over NITTEL’s geschiedenis, klik hier.

Locaties

NITTEL produceert in Duitsland en heeft ondersteunende verkoop en magazijn locaties in Frankrijk, Groot Brittannië en Nederland.

NITTEL Raunheim is het hoofdkantoor van de NITTEL. Vanaf dit centrale punt worden verkoopkantoren en afzonderlijke klanten begeleid in het orderproces.

NITTEL Halle – in 1991 is besloten de productie te verhuizen naar Halle. Sindsdien zijn verschillende investeringen gedaan om te voldoen aan de toenemende vraag naar onze producten.

Met de uitbreiding in 2008 is een extra vloeroppervlakte 2.650 M² beschikbaar gekomen, waarvan 850M² is ingericht de productie en komst van nieuwe machines. De resterende 1800M² wordt ingezet voor de opslag van gereed product. Verder is het bestaande fabrieksgebouw uitgebreid, vanwege het toenemend aantal medewerkers. Het gebouw is gemoderniseerd om ook in de toekomst te voldoen aan de strengst mogelijke hygiënische eisen.

NITTEL BV – na een samenwerking van ruim 25 jaar tussen de firma NITTEL GmbH en Ligtermoet, zijn in 2003 beide bedrijven samengevoegd onder de naam NITTEL BV. De bundeling van expertise op het gebied van materiaal gebruik, productie en logistiek. Gecombineerd met de lokale marktkennis van Ligtermoet heeft geleid tot efficiënte oplossingen en een hoge klanttevredenheid. Vanuit ons verkoopkantoor in Moerdijk bedienen we de klanten in de Benelux. Vanuit ons magazijn is levering binnen 48 uur mogelijk.

NITTEL UK Ltd – is opgericht in 1997 en onderdeel geworden van de Nittel Groep. Vanuit de vestiging in Merseyside wordt de regio Verenigd Koninkrijk en Ierland bediend. Alle voorraad items zijn klaar voor directe verzending en kunnen binnen 3 dagen geleverd worden.

NITTEL France – Spanje en Frankrijk zijn belangrijke verkoopregio’s voor NITTEL liners. Vanuit onze locatie in Bordeaux is contact met klanten uit beide landen. Onze lokale collega helpt u graag met vragen in het Spaans of Frans.